Om oss (Vi på Barnflickan)

Sara och Mette på Barnflickan

Jag som startat och driver Barnflickan heter Sara Walther. Själv har jag två barn, Emmy 15 år och Max 12 år.

Jag är utbildad socionom med universitetsstudier i arbetsrätt och ledarskap i bagaget samt också en  från IHM. Jag också utsedd av tillväxtverket som ambassadör för kvinnors företagande.

Tidigare har jag bland annat arbetat som socialsekreterare, utvecklingssekreterare, projektledare och biträdande verksamhetschef inom Stockholms stad, som rekryterare inom bemanningsbranschen samt som HR-ansvarig på ett företag.

Under åren som jag och min familj har trixat och fixat för att kombinera våra arbeten med barnen, hämtning och lämning på förskola, fritidsaktiviteter, städning och allt annat som behöver göras i ett hem så har idén med Barnflickan vuxit fram. Samtidigt som jag har funderat över hur livet ska levas enklare har också möjligheten för fler människor att faktiskt ha råd med hushållsnära tjänster ökat i samband med skattereduktionen.

Jag brinner för familjefrågan – mitt mål är att föräldrar och barn ska ha en lugn och trygg vardag alldeles oavsett livssituation. Helt enkelt, jag vill vara med och bidra till en lugnare vardag för barnfamiljer!

Lite kuriosa om mig – jag har själv arbetat utomlands som aupair 1 år. Jag var 18 år och hade hand om fyra barn, då i åldrarna 1, 3 5 och 6 år.

Mette Ellenberg Dolve

Mitt namn är Mette Ellenberg Dolve och min familj består av mig själv, min man, vår dotter Saga 10 år, vår son Isac 6 år samt vår lilla dvärgpudel Edith. Jag är uppvuxen på Kungsholmen men när vi fick vårt andra barn så lämnade vi innerstan och flyttade ut till Värmdö där vi bor i ett hus med närhet till natur och vatten.

Under mina arbetsår har jag ofta arbetat med/om och för barn. Bland annat var jag med när Junibacken på Djurgården öppnade. Jag guidade föräldrar och barn genom Astrid Lindgrens värld samt tog emot klasser och hade hand om barnkalas.  Jag var även ansvarig för utvecklingen av det multimedia-drivna rummet som syftade till att uppmuntra och stilla barnens olika sinnen.

Jag har också arbetat som reseledare nere i Medelhavet. Mina arbetsuppgifter var främst relaterade till att underhålla barnen genom barnlekar, shower mm.

På senare år har jag främst arbetat med reklam, PR, försäljning och administration inom bland annat mediabranschen.

Jag har en aktiv familj och vet därför av erfarenhet hur svårt det kan vara att få ihop logistiken i vardagen. Barnflickan har därför hjälpt oss med barnvakter under åren. Jag är med andra ord också en nöjd kund av Barnflickans tjänster.

Nu när jag själv har fått möjligheten att arbeta på Barnflickan, så ska jag göra allt vad jag kan för att hjälpa just DIN familj. Jag har stor förståelse och erfarenhet av att försöka få veckan att fungera UTAN att svärföräldrarna får lida och barnen råka ut för tristess! Barn ska ha kul och få en lärorik stund just när tiden tryter för oss föräldrar.